Miért épp kopja?
2024. június 18. írta: Kopjás

Miért épp kopja?

A Kopja egy történelmi blog, melynek névválasztását hosszú vívódás és brainstorming előzte meg. Hogy miért ez lett a blog neve? Miért épp kopja?

A kopja kifejezés őseinkre utal, azokra a csatákra, hadjáratokra és küzdelmekre, melyeket eleink vívtak dicsőséggel sok-sok évszázaddal ezelőtt is. A kopja egy lándzsaszerű szúrófegyver volt, melyet később a székelyek temetkezéseiknél is használtak. Náluk terjedt el a kopjás temetkezés, ahol idővel a kopját díszes, faragott fa emlékoszlop  szimbolizálta. Ma a székelység egyik kulturális eleme. Mi más is lehetne jobb elnevezés egy történelmi honlap számára a kopjánál?

Ami a posztok, cikkek készítőjét illeti: gimnáziumi történelemtanár vagyok, aki szívesen "ragasztja át" másokra is a múlt szeretetét a különlegességek és érdekességek megragadásával. [Ha töri érettségihez szeretnél felkészítő online órákat, tudok segíteni.] Itt a blogon igyekszem olyan témákról írni, melyek tényleg számot tarthatnak némi érdeklődésre. A Kopja blogon terveim között szerepel rövid de tartalmas múltbéli érdekességek megjelentetése régi korok eseményeiről, csatáiról, hadvezéreiről vagy épp uralkodóiról. Email címem, ha írnál:

kopja1111@gmail.com

kopjas_harcos2.jpg

Kopja blog

kopja_alsolec.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://kopja.blog.hu/api/trackback/id/tr1218430779

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nietzsche. 2024.06.21. 10:15:31

Jó a névválasztás egy történelmi bloghoz!
Sok sikert és kitartást!
süti beállítások módosítása